Poradna Sjezdové vázání


Autor: | Vloženo: 01.02.2012 000 15:49 | Témata: Poradna Sjezdové vázání

Upevnění vázání?

Zdravím, mám problém s upevněním vázání na integrovanou podložku. Vruty, které jsou dodávány s vázáním se mi zdají nějaké krátké, protože po dotažení drží na posledním závitu! Při lyžování vázání drží zámky, ale po sundání lyží mi jedna pata zůstala v ruce!! Vruty by klidně mohly být o 5mm delší, prostor tam je. Dají se někde sehnat delší vruty? Nebo je něco špatně? Díky za názory.

  • KoFi

    KoFi

    18. dubna 2012

    Před pár dny jsem si koupil Elan waveflex 10 s tímto vázáním. Když jsem doma zkoumal, jak je vázání připevněné, tak mě taky dost zarazila délka šroubů. Vůbec neprochází celým materiálem a drží jenom zkosenou špičkou a ani né jednou obrátkou. Takto se ty šrouby musí vytrhnout jak nic. Takže takto jsem to rozhodně nechtěl nechat. V prodejně Fasteners v Brně na Vídeňské jsem sehnal nerezové šrouby se stejným stoupáním závitu, stejným průměrem 5,5mm, délkou tuším 38mm a čočkovitou hlavou. Pod tyto šrouby jsem dal ještě nerezové pérové podložky. Šrouby jsem na brusce zakrátil na přesnou délku aby procházely celým materiálem ale zase nenarážely do kovové konstrukce dole (celkem piplačka vychytat přesnou délku). Takže teď mně šrouby drží v celé délce plným průměrem asi tak 2 otáčky, což je oproti původnímu řešení mnohem pevnější spoj.
    Tobě se už šrouby vytrhly, takže závity máš už trochu poškozené, ale třeba by ti toto řešení ještě posloužilo.
    V další fázi by se už asi musel odstranit stávající závit a nahradit jej nějakou zbroušenou (nízkou) matkou do které použít klasický metrický šroub.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.